το Tρεχαντήρι


Γεννημένη στα πόδια του Αγίου Ορους, απο χέρια μοναχών, η Μοργκάν είναι ένα ελληνικό παραδοσιακό καίκι, ένα τρεχαντήρι. Σκάφη  σχεδιασμένα για τις ελληνικές θάλασσες,

χαρακτηρίζονται από μεγάλη ευστάθεια, αντοχή, και άνετο εσωτερικό χώρο. Τα τρεχαντήρια βασιλέψανε για αιώνες στις ελληνικά νερά, είτε σαν ψαράδικα είτε σαν σκάφη μεταφορών. Παραμένουν ακόμα τα αγαπημένα σκαριά των ψαράδων που είναι δεμένοι με την παράδοση.

Η Μοργκάν ανακαινίστηκε πλήρως μέσα στο 2011 και το 2012, μεταμορφωμένη με το κατάρτι, την μάτσα, το πίκι και τα πανιά της και προσαρμόστηκε στην κρουαζιέρα. Το μεγάλο της πλάτος επέτρεψε να φταχτούν δύο άνετες δίκλινες καμπίνες en suite, μια ωραία καμπίνα με τέσσερα κρεβάτια ιδανική για παιδιά η και μεγαλύτερους, ένα σαλόνι και μια κουζίνα ιδιαίτερα ευχάριστα. Η καμπίνα του κεπετάνιου απομονωμένη από τον χώρο των ταξιδιωτών εξασφαλίζει διακριτικότητα και ηρεμία κατα την διάρκεια της κρουαζιέρας. Η Μοργκάν διαθέτει επίσης ένα μεγάλο εξωτερικό σαλόνι και ένα φανταστικό χώρο ηλιοθεραπείας.  


Ο Bertrand Benoit ιδιοκτήτης της Μοργκάν δεσμεύτηκε και σεβάστηκε απόλυτα τον χαρακτήρα του σκαριού, μετατρέποντας την κομψή λιτότητα σε αξία, ώστε η Μοργκάν μετά την αναπαλαίωση της και την τοποθέτηση της θεαματικής αρματωσιάς της απέκτησε τον τίτλο του « παραδοσιακού τρεχαντηριού».