το Tρεχαντήρι


Γεννημένο στα πόδια του Αγίου Όρους, απο χέρια μοναχών, το Μοργκάν είναι ένα ελληνικό παραδοσιακό καίκι, ένα τρεχαντήρι. Τα τρεχαντήρια είναι σκάφη σχεδιασμένα για τις ελληνικές θάλασσες, χαρακτηρίζονται από μεγάλη ευστάθεια, αντοχή και άνετο εσωτερικό χώρο. Τα τρεχαντήρια βασιλέψανε για αιώνες στα ελληνικά νερά, είτε ως ψαράδικα είτε ως σκάφη μεταφορών. Παραμένουν ακόμα τα αγαπημένα σκαριά των ψαράδων που είναι δεμένοι με την παράδοση.


Το Μοργκάν ανακαινίστηκε πλήρως μέσα στο 2011 και το 2012, μεταμορφωμένο με το κατάρτι, τη μάτσα, το πίκι και τα πανιά του και προσαρμόστηκε για κρουαζιέρα. Το μεγάλο του πλάτος επέτρεψε να φτιαχτούν δύο άνετες δίκλινες καμπίνες en suite, μια ωραία καμπίνα με τέσσερα κρεβάτια ιδανική για παιδιά ή και μεγαλύτερους, ένα σαλόνι και μια κουζίνα ιδιαίτερα ευχάριστα. Η καμπίνα του κεπετάνιου απομονωμένη από τον χώρο των ταξιδιωτών εξασφαλίζει διακριτικότητα και ηρεμία κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας. Το Μοργκάν διαθέτει επίσης ένα μεγάλο εξωτερικό σαλόνι και ένα φανταστικό χώρο ηλιοθεραπείας.  


Ο Bertrand Benoit, ιδιοκτήτης του Μοργκάν, δεσμεύτηκε και σεβάστηκε απόλυτα τον χαρακτήρα του σκαριού, μετατρέποντας την κομψή λιτότητα σε αξία, ώστε το Μοργκάν μετά την αναπαλαιωσή του και την τοποθέτηση της θεαματικής αρματωσιάς του απέκτησε τον τίτλο του « παραδοσιακού τρεχαντηριού».